Ka nga ato ditë kur nuk ke as shumë kohë, as shumë ide por do diçka që kënaq të gjithë. Zgjidhja më e sigurt është gjithmonë: pica. E thjeshtë, e shijshme, dhe me pak përbërës të mirë bëhet e mrekullueshme.

Përgatisim me disa produkte që nga EcoMarket që të jemi super të kënaqur me rezultatin. Djathi Mozzarella Granarolo, salca e domates Divella, mielli Teuta dhe proshuta e tymosur Fix secili ka dhënë shijen e vet në mënyrë perfekte.

Përbërësit që të duhen:

Për brumin:

  • 300g miell Teuta
  • 180ml ujë i ngrohtë
  • 1 lugë çaji maja e thatë
  • 1 lugë çaji sheqer
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • Pak kripë

Për sipër:

  • 100-150g Mozzarella Granarolo
  • 100g salcë domate Divella
  • 100g proshutë e tymosur Fix
  • Një spërkatje me vaj ulliri dhe pak oregano në fund

Si ta përgatitësh:

  1. Fillimisht bëj brumin. Në një tas, përziej ujin e ngrohtë me majanë dhe sheqerin. Lëre 5 minuta të fryhet pak.
  2. Shto miellin, kripën dhe vajin e ullirit. Përzieje dhe fillo ta punosh brumin për 5-6 minuta derisa të zbutet.
  3. Mbuloje dhe lëre të vijë për rreth 1 orë.

Pasi brumi të jetë gati:

  1. Hap një petë (sipas madhësisë që do), lyeje me salcën Divella, shto mozzarella-n e copëtuar dhe proshutën e tymosur.
  2. Spërkati me pak vaj ulliri dhe pak oregano për aromë.
  3. Piqe në furrë të parangrohur në 220°C për 10–12 minuta, ose derisa të skuqet dhe të shkrihet djathi.

Pak fjalë për përbërësit

  • Mozzarella Granarolo shkrin bukur dhe ka atë shijen e butë që shkon perfekt me proshutën.
  • Salca Divella është e trashë, jo ujore që do të thotë nuk ta lë picën qull.
  • Mielli Teuta për një brum të qëndrueshëm dhe të butë.
  • Dhe proshuta e tymosur Fix? Fantastike i jep shumë karakter picës, pa pasur nevojë për shumë përbërës të tjerë.

Këshilla të vogla:

  • Nëse ke më shumë kohë, leje brumin të vijë më gjatë (edhe 2-3 orë) për më shumë ajër dhe lehtësi.
  • Mund të shtosh kërpudha, ullinj, spec djegës apo çfarëdo tjetër të kesh në frigorifer.
  • Pica del edhe më e mirë nëse përdor një gur për picë ose një fletë pjekjeje shumë të nxehtë.

Në fund të fundit, nuk ka recetë më “e sigurt” se pica – dhe kur përdor përbërës të mirë, s’ke ç’të humbasësh.Provoje edhe ti dhe më thuaj si doli. 😉