Biftek me brokoli

Biftek me brokoli

Përbërësit:

  • 3 lugë gjelle miell misri
  • ½ filxhan ujë shtesë
  • 2 lugë gjelle ujë
  • ½ lugë çaji hudhër pluhur
  • ½ kg biftek pa kocka te prerë në shirita
  • 2 lugë gjelle vaj
  • 4 filxhanë lulka brokoli
  • 1 qepë të vogël, të prerë
  • 1/3 filxhan salcë soje
  • 2 lugë gjelle sheqer të parafinuar
  • 1 lugë gjelle xhenxhefil
  • Oriz të gatuar, të nxehtë

 

Përgatitja:

Në një tas, bashkoni 2 lugë gjelle miell mistri, 2 lugë gjelle ujë dhe hudhrën pluhur deri sa të zbuten. Shtoni biftekun dhe trazoni. Në një tigan të madh, në nxehtësi të mesme, skuqni biftekun me një lugë gjelle vaj deri sa bifteku të jetë gatuar mirë. Më pas hiqeni dhe ruani nxehtësinë. Skuqni dhe trazoni brokolit bashkë me qepën në vajin e mbetur për 4-5 minuta. Riktheni biftekun në tigan. Përzieni salcën e sojës, sheqerin, xhinxhefilin, pjesën e mbetur të miellit të misrit dhe ujin deri sa të zbuten. Shtojini ato në tigan. Gatuani dhe trazoni për rreth 2 minuta. Shërbejeni bashkë me orizin.

Skills

Posted on

October 13, 2015