Përbërësit:
- 2 filxhanë miell të zakonshëm ose miell keku
- ½ filxhan sheqer të kokërrizuar
- kripë
- 1 lugë çaji ekstrakt vanilje
- 1 vezë
- 225 gr gjalpë jo të kripur, në kuba të vegjël
Garniturë opsionale:
- Sheqer i ngjyrosur
- Copëza arrash, lajthi
- Krem ëmbëlsirash
- Sheqer pluhur
Përgatitja:
Ngroheni sobën në 180°C. Trazoni së bashku miellin, sheqerin dhe një fije kripë në një tas të madh, dhe më pas spërkatini sipër ekstraktin e vaniljes. Shtoni vezën në mes të tasit dhe pikëzoni miksin e miellit me copat e gjalpit. Përziejini të gjitha së bashku deri sa të formohet brumi, i cili nuk duhet të jetë shumë i fortë.
Për këtë lloj biskotash do ju nevojitet një formuese biskotash. Vendosni formën që ju preferoni dhe më pas mbusheni atë me brumë. Ndajeni brumin e formuar në një letër biskotash të pavajisur.
Piqini biskotat në 180°C për 10-12 minuta. Ndërsa ato piqen, bëni gati garniturën që do i vendosni pasi sapo të dalin nga soba duhet të veproni me shpejtësi. Përgjithësisht mund t’i hidhet sipër sheqer i ngjyrosur dhe copëza arrash në qëndër të biskotës.
Lërini ato të ftohen në letër për 5 minuta, më pas zhvendosini ato me kujdes në një skarë. Lërini të ftohen tërësisht përpara se ti shërbeni.