Biskota me portokall

Biskota me portokall

Përbërësit:

  • 1 ½ filxhan sheqer
  • 1 filxhan margarinë ose gjalpë, të butë
  • 1 filxhan salcë kosi
  • 2 vezë
  • 4 filxhanë miell
  • 1 lugë çaji pluhur pjekje
  • 1 lugë çaji sodë buke
  • ½ lugë çaji kripë
  • 2/3 filxhan lëng portokalli
  • 3 lugë gjelle lëkurë të grirë portokalli

 

Përgatitja:

Ngroheni sobën në 190°C. Në një tas të madh, përzieni sheqerin dhe 1 filxhan margarinë, trazojini deri sa të zbutet. Shtoni salcën e kosit dhe vezët duke trazuar mirë. Më pas shtoni të gjithë përbërësit e tjerë duke i përzier mirë. Shkëpusni topa brumi me lugë dhe hidhini mbi letra pjekje të pa vajisura.

Piqini ato në 190°C për 8 deri në 11 minuta ose deri sa këndet të marrin një ngjyrë kafe të artë. Hiqini ato menjëherë nga letra.

Skills

Posted on

January 18, 2016