Përbërësit:
- 1 ½ filxhan sheqer
- 1 filxhan margarinë ose gjalpë, të butë
- 1 filxhan salcë kosi
- 2 vezë
- 4 filxhanë miell
- 1 lugë çaji pluhur pjekje
- 1 lugë çaji sodë buke
- ½ lugë çaji kripë
- 2/3 filxhan lëng portokalli
- 3 lugë gjelle lëkurë të grirë portokalli
Përgatitja:
Ngroheni sobën në 190°C. Në një tas të madh, përzieni sheqerin dhe 1 filxhan margarinë, trazojini deri sa të zbutet. Shtoni salcën e kosit dhe vezët duke trazuar mirë. Më pas shtoni të gjithë përbërësit e tjerë duke i përzier mirë. Shkëpusni topa brumi me lugë dhe hidhini mbi letra pjekje të pa vajisura.
Piqini ato në 190°C për 8 deri në 11 minuta ose deri sa këndet të marrin një ngjyrë kafe të artë. Hiqini ato menjëherë nga letra.