Dardhë e marinuar me verë të kuqe

Dardhë e marinuar me verë të kuqe

Përbërësit për 4 persona:

  • ½ shishe verë të kuqe
  • 1 limon
  • 1 portokall të ndarë në katërsh
  • ¾ filxhan sheqer
  • ¼ lugë çaji ekstrakt vanilje
  • 1 shkop kanellë
  • 5 karafilë
  • 4 dardhë të vogla të qëruara

 

Përgatitja:

Në një tigan të vogël, përzieni verën, lëngun nga limoni dhe portokalli, 1 copat e vogla të shtrydhura të portokallit, sheqerin, vaniljen, shkopin e kanellës dhe karafilat.

Shtoni dardhët dhe vendosini në zierje. Uleni nxehtësinë dhe vazhdoni zierjen duke kthyer dardhët herë pas here, deri sa ato të mund të shpohen lehtësisht me majën e thikës, për rreth 25 minuta. Duke përdorur një lugë me vrima, transferoni dardhët në pjata individuale.

Hiqni copën e portokallit dhe erëzat. Kthejeni lëngun në zierje dhe gatueni deri sa të pakësohet me 2/3 dhe të bëhet si shurup, për rreth 15 minuta, në varësi të përmasave të tiganit. Salcën hidheni sipër dardhave me lugë.

Skills

Posted on

October 23, 2015