Gjell me mish e perime

Gjell me mish e perime

PËR 6 PERSONA

400 gr mish

800 gr perime

2 qepë

500 gr patate

1 spec djegës

2 thelpinj hudher

piper i zi

vaj

kripë

Pergatitja:

1.Së pari marrim të gjitha perimet (domatet, patellxhanin e zi, domatet,patatet, specin djegës, qepët, 2 thelbat e hudhrës) të gjitha këto i copetojmë në formë katrore

2.Pasi perimet të jenë pastruar dhe prerë, marrim gjysme kilogrami mish, dhe atë e presim në formë katrore,

3.Pastaj marrim një tigan të thellë vendosim vajin në të dhe e vendosim në zjarr.

4.Në tigan vendosim të gjithë përbërsit e prerë dhe i fërgojmë për 30 minuta

5.Mbas fërgimit të perimeve dhe mishit, marim një tenxhere dhe në të vendosim të gjithë përbërsit, hedhim kripën, dhe piperin e zi sipas shijes

6.Pastaj tenxheren e vendosim në zjarr dhe e lëm në zjarrë të ngadaltë për 1 orë.

7.Mbas kesaj gjella është e gatshme për servirje.

Skills

Posted on

December 8, 2017