PËR 6 PERSONA
400 gr mish
800 gr perime
2 qepë
500 gr patate
1 spec djegës
2 thelpinj hudher
piper i zi
vaj
kripë
Pergatitja:
1.Së pari marrim të gjitha perimet (domatet, patellxhanin e zi, domatet,patatet, specin djegës, qepët, 2 thelbat e hudhrës) të gjitha këto i copetojmë në formë katrore
2.Pasi perimet të jenë pastruar dhe prerë, marrim gjysme kilogrami mish, dhe atë e presim në formë katrore,
3.Pastaj marrim një tigan të thellë vendosim vajin në të dhe e vendosim në zjarr.
4.Në tigan vendosim të gjithë përbërsit e prerë dhe i fërgojmë për 30 minuta
5.Mbas fërgimit të perimeve dhe mishit, marim një tenxhere dhe në të vendosim të gjithë përbërsit, hedhim kripën, dhe piperin e zi sipas shijes
6.Pastaj tenxheren e vendosim në zjarr dhe e lëm në zjarrë të ngadaltë për 1 orë.
7.Mbas kesaj gjella është e gatshme për servirje.