Makarona me Fruta Deti dhe Salcë

Makarona me Fruta Deti dhe Salcë

Perberesit

  • 120 gr makarona
  • 100 gr skampi
  • 100 gr midhje
  • 50 gr karkaleca
  • 50 gr kallamar
  • 50 gr oktapod
  • 200 gr domate
  • 2 thelpinj hudher
  • pak vaj ulliri
  • pak majdanoz
  • pak kripe
  • pak vere e bardhe
  • Përgatitja
    Vendosim tiganin në zjarr pak vaj ulliri hedhim 2 thelpi hudhër dhe e kavardisin shumë pak sa të lëshojë aromën, më pas e heqim nga zjarri.
    Hedhim frutat e detit i kavardisim për gati 3 minuta, pasi i shuajmë me pak verë të bardhë e lëmë derisa vera të avullojë.
    Më pas shtojmë domatet dhe të gjitha erëzat në mënyrë që salca të bëhet më e shijshme.
    Makaronat i kemi zier paraprakisht jo shumë të buta.
    Pasi u kemi hequr ujin. I hedhim në tiganin ku kremi përgatitur salcën dhe frutat e detit dhe i lëmë për dy minuta duke I përzier vazhdimisht.
    I servirim në pjatë.
Skills

Posted on

July 18, 2017