Ingredientët:
100 gr miell Eco
2 lugë pluhur për pjekje
50 gr sheqer i bluar imët
2 të verdha veze Aiba
115 ml qumësht
2 të bardha veze Aiba
-Mbushja:
60 gr gjalpë
100 gr sheqer kaf
2 lugë me kanellë
-Kremi i djathit:
60 gr gjalpë
50 gr krem djathi
75 gr sheqer pluhur
gjysëm luge ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Miksojmë së bashku të verdhat e vezës, miellin dhe sheqerin, dhe duke i rrahur shtojmë me ngadalë qumështin, që të mos bëhet me kokrra. Më pas e leme masën në temperaturë dhomë për 30 minuta.
Miksojmë së bashku ingredientët e mbushjes dhe mbushim me to një xhep pastiçjeri.
Në një tas tjetër miksojmë së bashku ingredientët e kremit të djathit dhe mbushim një tjetër xhep pastiçjeri me to.
Në një tjetër tas të madh rrahim të bardhat e vezës më një mikser dore.
Me kujdes bashkojmë të bardhat e vezës me masën e përgatitur në fillim, duke e përzier me ngadalë.
Hedhim vaj në një tigan që nuk ngjit dhe e ngrohim në temperaturë të ulët.
Me një lugë marrim masën e përgatitur dhe e shtrojmë në tigan dhe e hapim me lugë duke krijuar një rreth me diametër 10 cm dhe 1 cm të trashë.
E gatuajmë ngadalë derisa fillojnë të dalin flluska dhe pjesa e sipërme duket pothuajse e bërë. Në këtë moment, me anë të xhepit pastiçier krijojmë një formë vorbulle me mbushje kanelle. Më pas, me kujdes e kthjemë nga ana tjetër.
E lëmë të gatuhet edhe për 15 sekonda dhe e heqim, duke e mbajtur të ngrohtë derisa të bëhen dhe të tjerat.
I hedhim përsipër kremin e djathit që e kemi përgatitur më parë, dhe voila…