Përbërësit:
- 1.5 kg patate të ëmbla, të qëruara, të prera në kuba të vegjël
- Kripë
- 3-4 lugë gjelle uiski burbon
- 4 lugë gjelle gjalpë
- 4 lugë gjelle sheqer të zi
- 2 lugë çaji ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Vendosini copëzat e patates së ëmbël në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni kripën në ujë dhe filloni zierjen. Gatuani deri sa të zbuten për rreth 15-20 minuta.
Thajini patatet dhe rikthejini ato në tenxhere mbi sobë në nxehtësi të ulët. Shtoni burbonin dhe gjalpin duke trazuar. Më pas shtoni sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes duke vazhduar të trazoni. Shtypeni me një shtypëse patatesh deri sa të zbutet. Shtoni më shumë kripë, burbon, gjalpë ose sheqer për më shumë shije.