Patate të ëmbla me uiski, gjalpë dhe sheqer

Patate të ëmbla me uiski, gjalpë dhe sheqer

Përbërësit:

  • 1.5 kg patate të ëmbla, të qëruara, të prera në kuba të vegjël
  • Kripë
  • 3-4 lugë gjelle uiski burbon
  • 4 lugë gjelle gjalpë
  • 4 lugë gjelle sheqer të zi
  • 2 lugë çaji ekstrakt vanilje

 

Përgatitja:

Vendosini copëzat e patates së ëmbël në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni kripën në ujë dhe filloni zierjen. Gatuani deri sa të zbuten për rreth 15-20 minuta.

Thajini patatet dhe rikthejini ato në tenxhere mbi sobë në nxehtësi të ulët. Shtoni burbonin dhe gjalpin duke trazuar. Më pas shtoni sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes duke vazhduar të trazoni. Shtypeni me një shtypëse patatesh deri sa të zbutet. Shtoni më shumë kripë, burbon, gjalpë ose sheqer për më shumë shije.

Skills

Posted on

December 4, 2015