Përbërësit:
4 patate të mëdha
100gr djath parmixhano të grirë
gjalpë
kripë
piper, majdanoz
-Qërojmë patatet duke i prerë në feta shumë të holla me ndihmën e një thike apo një qëruese patatesh. I vendosim në një enë të thellë .
-Lyejmë me gjalpë një tavë të rrumbullakët ose katrore qelqi dhe formojmë me patate 4 shtresa, i spërkasim me kripë, piper, dhe djath parmixhano. Shtojmë katër shtresa të tjera patatesh dhe kështu me rradhë derisa të gjithë përbërësit të kenë përfunduar.
-Së fundmi, e spërkasim sipërfaqen me djathin parmixhano të mbetur dhr pak majdanoz të grirë hollë. I pjekim në furrë të parangrohur në 175 gradë për rreth 1 orë e gjysmë derisa patatet të jenë zbutur dhe të kenë marrë ngjyrë të artë në sipërfaqe.
-Ju bëftë mirë!