Rizoto me midhje

Rizoto me midhje

Përbërësit:

  • 1kg midhje
  • 1/2 litër ujë
  • 400 gr salce domate Divella
  • 5 qepë të freskëta
  • 1 qepë e thatë
  • 1 filxhan oriz kokërrgjatë
  • 1 koncentrat perimesh
  • ½ tufë koper
  • 1 filxhan vaj ulliri
  • kripë, piper

Pastrojmë midhjet nga jashtë duke ia hequr të gjitha fijet e tepërta. I hedhim në një tenxhere me ujë e i lemë të hapen. Sapo hapen, i ziejmë vetëm për 1 minutë.

Grijmë qepën e thatë, ndërsa qepën e njomë e presim në copa. Në tenxhere hedhim vajin e ullirit dhe skuqim të dyja qepët. Shtojmë salcën e lëngshme të domates e i lemë të skuqen bashkë.

Në fund hedhim orizin, midhjet, piperin, kripën, koncentratin e perimeve dhe ujin e i lemë të ziejnë për rreth 15 minuta. Hedhim koprën e grire dhe e lemë orizin të pushojë deri sa të ftohet.

Skills

Posted on

August 26, 2015