Sallatë verore me pjeshkë

Sallatë verore me pjeshkë

Përbërësit:

  • 50 gramë uthullë balsamike
  • 2 lugë gjelle mjaltë
  • 3 pjeshkë, të qëruara secila e ndarë në 6 copa
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 120 miligramë kripë
  • 300 gramë rukola
  • 2 lugë gjelle djathë të thërrmuar

 

Përgatitja:

Ngroheni uthullën në një tigan të vogël me nxehtësi të mesme-të lartë. Uleni nxehtësinë dhe zieni për rreth 2 minuta. Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni mjaltin. Lëreni në temperaturën e dhomës.

Përgatisni grilën në nxehtësi të lartë. Vendosni copat e pjeshkës në grilë për 30 sekonda në secilin krah.

Përzieni vajin dhe kripën në një tas të madh duke i trazuar. Shtoni rukolën dhe trazojini sërish. Së fundmi, hidhni pjeshkët të cilave do i shtoni uthëllën dhe djathin.

Skills

Posted on

August 26, 2015