Përbërësit:
- 120gr margarinë
- 120 gr miell
- 120 gr sheqer
- 2 vezë të mëdha XL Aiba
- 1 vanilje
- 1 luge e vogël sode
- 200 gr gjalpë dele pa kripë në temperaturën e ambjentit
- 400 gr sheqer pluhur
Në një mikser trazojmë gjalpin dhe sheqerin derisa të shkrijë sheqeri, pastaj shtojmë përbërësit e tjerë dhe i trazojmë deri sa të bëhen një masë e njëtrajtshme. Në një tavë me forma për cupcakes vendosim format prej letre e i mbushim deri në 2/3 me brumin e përgatitur me lart. I pjekim në furrë të nxehur më përpara në 180 gr.
Për të përgatitur kremin e gjalpit veprojmë si më poshtë. Në një tas trazojmë me mikser gjalpin me sheqerin derisa të marrin formën e shkumës. I hedhim vaniljen dhe e vendosim në frigorifer për 5 minuta. Vendosim shkumën në disa ene të ndryshme dhe shtojmë ngjyra të ndryshme për krem pastiçerie. Kekët e ftohur i zbukurojmë me kremin me ngjyrë e i lemë të ftohen në frigorifer derisa kremi i gjalpit të bëhet i qëndrueshëm.
Ju bëftë mirë!