Përbërësit:
- 3 lugë gjelle gjalpë pa kripë
- 6-7 karrota të mëdha, të qëruara, të prera hollë
- 2 filxhanë qepë të grira
- Kripë
- 1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
- 2 filxhanë supë perimesh
- 2 filxhanë ujë
- 3 shiritë të mëdhenj lëkurë portokalli
- Majdanoz dhe kopër për garniturë
Përgatitja:
Shkrini gjalpin në një tas supe me nxehtësi të mesme dhe gatuani qepët me karrotën duke përzier rregullisht deri sa qepët të zbuten nga 5-8 minuta. Hidhini atyre pak kripë ndërsa gatuhen.
Shtoni supën, ujin, xhenxhefilin dhe lëkurën e portokallit. Trazojini deri sa karrotat të zbuten për rreth 20 minuta.
Hiqni lëkurën e portokallit dhe zbrazeni. Në porcione të vogla, hidheni supën në mikser dhe kthejeni atë në një pure të butë. Mbushni vetëm 1/3 e mikserit me lëngun e nxehtë në mnëyrë që të mos dalë jashtë. Shtoni më shumë kripë për shije. Për garniturë hidhini pak majdanoz dhe kopër.