Supë pule me lakër

Supë pule me lakër

Përbërësit:

  • ½ filxhan gjalpë
  • 1 qepë, të grirë
  • 450 gr brokoli të ngrira, të prera
  • 400 gr lëng mish pule
  • 450 gr djathë pice, në formë kubike
  • 2 filxhanë qumësht
  • 1 lugë gjelle pluhur hudhre
  • 2/3 filxhan miell misri
  • 1 filxhan ujë

 

Përgatitja:

Në një tenxhere, shkrini gjalpin me nxehtësi të mesme. Gatuani qepën në gjalpë deri sa të zbutet. Shtoni brokolit dhe mbulojini me lëngun e pulës. Trazojeni deri sa brokoli të zbutet për 10-15 minuta.

Uleni nxehtësinë dhe shtoni kubat e djathit deri sa ato të shkrijnë. Përzieni qumështin dhe pluhurin e hudhrës.

Në një tas të vogël, hidhni miellin e misrit në ujë deri sa ato të shpërbëhen. Shtojani atë supës dhe gatuani duke e trazuar vazhdimisht deri sa të trashet.

Skills

Posted on

January 15, 2016