-Perberesit -karkaleca -kripë -piper -miell -gjalpë -konjak -lëng limoni -kopër Pergatitja: -Qërojmë karkalecat duke u lënë kokën dhe fundin e bishtit. -I spërkasim me kripë e piper dhe i kalojmë në miell. -I skuqim nga të dyja anët me pak gjalpë në zjarr të mesëm dhe...
Perberesit 1 vezë e rrahur ½ lugë kripë 1 filxhan miell për të gjitha përdorimet 2 luge ujë Pergatitja Në një tas të madh bashkojmë miellin dhe kripën. Hapim një grope në miell dhe shtojmë me kujdes vezën e rrahur, duke formuar brumin. Do të krijohet një brumë i...
Përbërësit: Petë e gatshme sfoliat Kunguj Kërpudha të fresketa Proshutë Djathë mocarela Fara luledielli Kripë Piper Përgatitja Pastroni dhe prisni në feta fare të holla, kërpudhat e freskëta. Të njëjtën gjë bëni edhe me kungullin. Hapni petën dhe shtroni...
Përbërësit: • 6 vezë • 2 lugë me miell misri • 200 ml qumësht • 200 g proshutë • 200 g kackavall të grirë • Ketchup • Rigon • Vaj • Kripë Përgatitja: – Rrihni vezët me qumësht, kripë dhe miell e më pas I nxirrni në një tigan më të madh me vaj. – Në...
Përbërësit: 3 lugë gjelle majonezë 1 lugë gjelle lëng limoni Kripë Piper 1 mollë të ëmbël, të qëruar ½ filxhan rush të kuq pa fara, të prera ½ filxhan selino, të prerë hollë ½ filxhan arra të prera, pak të thekura Përgatitja: Në një tas të mesëm, përzieni...