Makarona te freskëta

Makarona te freskëta

Perberesit 1 vezë e rrahur ½ lugë kripë 1 filxhan miell për të gjitha përdorimet 2 luge ujë Pergatitja Në një tas të madh bashkojmë miellin dhe kripën. Hapim një grope në miell dhe shtojmë me kujdes vezën e rrahur, duke formuar brumin. Do të krijohet një brumë i...
Sfoliat me kunguj

Sfoliat me kunguj

Përbërësit: Petë e gatshme sfoliat Kunguj Kërpudha të fresketa Proshutë Djathë mocarela Fara luledielli Kripë Piper   Përgatitja   Pastroni dhe prisni në feta fare të holla, kërpudhat e freskëta. Të njëjtën gjë bëni edhe me kungullin. Hapni petën dhe shtroni...
Krep me veze

Krep me veze

Përbërësit: • 6 vezë • 2 lugë me miell misri • 200 ml qumësht • 200 g proshutë • 200 g kackavall të grirë • Ketchup • Rigon • Vaj • Kripë Përgatitja: – Rrihni vezët me qumësht, kripë dhe miell e më pas I nxirrni në një tigan më të madh me vaj. – Në...
Sallata Waldorf

Sallata Waldorf

Përbërësit: 3 lugë gjelle majonezë 1 lugë gjelle lëng limoni Kripë Piper 1 mollë të ëmbël, të qëruar ½ filxhan rush të kuq pa fara, të prera ½ filxhan selino, të prerë hollë ½ filxhan arra të prera, pak të thekura   Përgatitja: Në një tas të mesëm, përzieni...
Fara të pjekura kungulli

Fara të pjekura kungulli

Përbërësit: Një kungull i përmasave të mesme Kripë Vaj ulliri   Përgatitja: Hapeni kungullin duke prerë me thikë një rreth te pjesa e bishtit dhe më pas duke e tërhequr atë. Përdorni një lugë të fortë metalike për të gërryer pjesën e brendshme të kungullit dhe...