Fara të pjekura kungulli

Fara të pjekura kungulli

Përbërësit: Një kungull i përmasave të mesme Kripë Vaj ulliri   Përgatitja: Hapeni kungullin duke prerë me thikë një rreth te pjesa e bishtit dhe më pas duke e tërhequr atë. Përdorni një lugë të fortë metalike për të gërryer pjesën e brendshme të kungullit dhe...
Salcë me boronica

Salcë me boronica

Përbërësit: 200 gr sheqer 250 ml ujë 4 filxhanë boronica të kuqe arra, lëkurë portokalli rush të thatë kanellë (fakultative)   Përgatitja: Hidhni ujin dhe sheqerin në një tigan tenxhere të mesme dhe vendoseni në nxehtësi të lartë. Trazojeni deri sa sheqeri të...
Sallatë verore me pjeshkë

Sallatë verore me pjeshkë

Përbërësit: 50 gramë uthullë balsamike 2 lugë gjelle mjaltë 3 pjeshkë, të qëruara secila e ndarë në 6 copa 1 lugë gjelle vaj ulliri 120 miligramë kripë 300 gramë rukola 2 lugë gjelle djathë të thërrmuar   Përgatitja: Ngroheni uthullën në një tigan të vogël me...
Brusketa të shpejta

Brusketa të shpejta

Përbërësit për brusketa: 1 bagete 1 kokërr domate 1 kokërr qepe Proshutë Djathë gouda Vaj, kripë, majdanoz i grirë Presim qepën në feta të holla, ndërsa domaten në kubike. I skuqim me vaj ulliri. Në një tavë të cilën e kemi lyer me vaj, vendosim fetat e bagetës. Lart...