Panetone

Panetone

Ja si ta përgatisni në shtëpi ëmbëlsirën e Krishtlindjes Përbërësit: 500 gr miell ECO 160 gr sheqer ECO 160 gr gjalpë 7 kokrra vezë (të mëdha, 4 të plota dhe 3 të verdha) 16 ml qumësht 12 gr maja 1 lugë e vogël mjaltë 5 gr kripë 120 gr rrush i thatë 2 bustina vanilje...
Tortë me Çokollatë

Tortë me Çokollatë

Përbërësit: 4 vezë 1 gotë sheqer Eco, 1 gotë qumësht, 1 gotë vaj Eco, 2 Pluhur pjekje, 1 vanilje, 3 lugë gjelle kakao, 2.5 gota miell Eco. Për kremin: gjysmë gote çajit vaj, 2 gota çaji qumësht, 1 gotë çaji sheqer, 1 lugë gjelle kakao. Përgatitja: Vezët dhe sheqerin i...
Kek me Banane

Kek me Banane

Kek me Banane Përbërësit: 1 ¼ gotë miell Eco 4/5 gotë sheqer Eco 125 gr gjalpë 3 vezë AIBA 2 banane 4/5 lugë sheqer pluhur Përgatitja: Bashkojmë gjalpin me sheqerin dhe vezët dhe i rrahim derisa të formohet një masë kremoze. Qërojmë bananet. I presim në copa me të...
Kek me kumbulla të thata dhe bajame

Kek me kumbulla të thata dhe bajame

Në këto ditë vjeshte, një zgjidhje e mirë për të kaluar pasditen me miqtë, është një filxhan çaji dhe një kek me fruta të stinës. I thjeshtë, i shijshëm, i shëndetshëm dhe i ngrohtën keku është gjithmone një zgjidhje e përkryer për të shijuar një moment ndryshe....
Tiramisu

Tiramisu

Perberesit: 1 Krem 3 lugë të gjellës nutella 2 lugë të gjellës sheqer pluhur 1 lugë kafe 1 biskota çokollatë luleshtrydhe Pergatitja: Kremin, nutellën, sheqerin dhe 1 lugë të gjellës kafe e përzieni në një enë dhe e vendosni në frigorifer për ngrirje. Pjesën tjetër të...