Biskota me portokall

Biskota me portokall

Përbërësit: 1 ½ filxhan sheqer 1 filxhan margarinë ose gjalpë, të butë 1 filxhan salcë kosi 2 vezë 4 filxhanë miell 1 lugë çaji pluhur pjekje 1 lugë çaji sodë buke ½ lugë çaji kripë 2/3 filxhan lëng portokalli 3 lugë gjelle lëkurë të grirë portokalli  ...
Puding me banane

Puding me banane

Përbërësit: 1 pako miks puding vanilje 2 filxhanë qumësht të ftohtë 1 konservë qumësht të ëmbëlsuar të kondensuar 1 lugë gjelle ekstrakt vanilje 14 banane të prera 1 pako vafera me vanilje 1 kuti me krem të ngrirë   Përgatitja: Në një tas të madh, trazoni miksin...
Brownie me çokollatë

Brownie me çokollatë

Përbërësit: 3 vezë 3 lugë gjelle miell 100 gr sheqer 250 gr çokollatë e zezë 100 gr gjalpë 6 lugë gjelle qumësht 2 lugë çaji Nescafe   Përgatitja: Fillimisht ngrohni sobën në 180 gradë celcius. Në banjo mari hidhni çokollatat e copëtuara, gjalpin, qumështin dhe...
Biskota festive Spritz

Biskota festive Spritz

Përbërësit: 2 filxhanë miell të zakonshëm ose miell keku ½ filxhan sheqer të kokërrizuar kripë 1 lugë çaji ekstrakt vanilje 1 vezë 225 gr gjalpë jo të kripur, në kuba të vegjël   Garniturë opsionale: Sheqer i ngjyrosur Copëza arrash, lajthi Krem ëmbëlsirash...
Patate të ëmbla me uiski, gjalpë dhe sheqer

Patate të ëmbla me uiski, gjalpë dhe sheqer

Përbërësit: 1.5 kg patate të ëmbla, të qëruara, të prera në kuba të vegjël Kripë 3-4 lugë gjelle uiski burbon 4 lugë gjelle gjalpë 4 lugë gjelle sheqer të zi 2 lugë çaji ekstrakt vanilje   Përgatitja: Vendosini copëzat e patates së ëmbël në një tenxhere të madhe...