Biftek me brokoli

Biftek me brokoli

Përbërësit: 3 lugë gjelle miell misri ½ filxhan ujë shtesë 2 lugë gjelle ujë ½ lugë çaji hudhër pluhur ½ kg biftek pa kocka te prerë në shirita 2 lugë gjelle vaj 4 filxhanë lulka brokoli 1 qepë të vogël, të prerë 1/3 filxhan salcë soje 2 lugë gjelle sheqer të...
Taliatele me spinaq dhe kërpudha

Taliatele me spinaq dhe kërpudha

Përbërësit: 1 lugë gjelle vaj ulluri 1 tufë qepë, të prera hollë 2 thelbë hudhre, të prera hollë 10 kërpudha, të prera hollë 200 gr spinaq të freskët 1 lugë gjelle miell 200 gr salcë kosi Kripë dhe piper të zi 300 g taliatele të thata   Përgatitja: Ngrohni vajin...
Penne me krem dhe salmon

Penne me krem dhe salmon

Përbërësit: Kripë dhe piper 350 gr penne 1 ½ lugë çaji gjalpë 3 lugë gjelle qepë të grirë ¼ filxhan verë të bardhë 1 filxhan krem pana 1 lugë çaji lëng limoni 100 gr salmon të tymosur të prerë në copa 2 lugë gjelle bishta qepe të njomë   Përgatitja: Në një tas të...
Rizoto me midhje

Rizoto me midhje

Përbërësit: 1kg midhje 1/2 litër ujë 400 gr salce domate Divella 5 qepë të freskëta 1 qepë e thatë 1 filxhan oriz kokërrgjatë 1 koncentrat perimesh ½ tufë koper 1 filxhan vaj ulliri kripë, piper Pastrojmë midhjet nga jashtë duke ia hequr të gjitha fijet e tepërta. I...
Mish derri në furrë me patate

Mish derri në furrë me patate

Përbërësit: 1/2 kg patate 2 speca të kuq, 2 speca jeshil 1 kokërr qepe 2 lugë të mëdha mustarde 2 lugë të mëdha mjaltë 2 gota me birrë rigon, kripë dhe vaj Qerojmë patatet dhe i presim në copa të medha. Presim qepet dhe specat. Në një tas trazojmë mjaltin, mustardën,...