Makarona me Fruta Deti dhe Salcë

Makarona me Fruta Deti dhe Salcë

Perberesit 120 gr makarona 100 gr skampi 100 gr midhje 50 gr karkaleca 50 gr kallamar 50 gr oktapod 200 gr domate 2 thelpinj hudher pak vaj ulliri pak majdanoz pak kripe pak vere e bardhe Përgatitja Vendosim tiganin në zjarr pak vaj ulliri hedhim 2 thelpi hudhër dhe e...
Biftek me brokoli

Biftek me brokoli

Përbërësit: 3 lugë gjelle miell misri ½ filxhan ujë shtesë 2 lugë gjelle ujë ½ lugë çaji hudhër pluhur ½ kg biftek pa kocka te prerë në shirita 2 lugë gjelle vaj 4 filxhanë lulka brokoli 1 qepë të vogël, të prerë 1/3 filxhan salcë soje 2 lugë gjelle sheqer të...
Taliatele me spinaq dhe kërpudha

Taliatele me spinaq dhe kërpudha

Përbërësit: 1 lugë gjelle vaj ulluri 1 tufë qepë, të prera hollë 2 thelbë hudhre, të prera hollë 10 kërpudha, të prera hollë 200 gr spinaq të freskët 1 lugë gjelle miell 200 gr salcë kosi Kripë dhe piper të zi 300 g taliatele të thata   Përgatitja: Ngrohni vajin...
Penne me krem dhe salmon

Penne me krem dhe salmon

Përbërësit: Kripë dhe piper 350 gr penne 1 ½ lugë çaji gjalpë 3 lugë gjelle qepë të grirë ¼ filxhan verë të bardhë 1 filxhan krem pana 1 lugë çaji lëng limoni 100 gr salmon të tymosur të prerë në copa 2 lugë gjelle bishta qepe të njomë   Përgatitja: Në një tas të...
Rizoto me midhje

Rizoto me midhje

Përbërësit: 1kg midhje 1/2 litër ujë 400 gr salce domate Divella 5 qepë të freskëta 1 qepë e thatë 1 filxhan oriz kokërrgjatë 1 koncentrat perimesh ½ tufë koper 1 filxhan vaj ulliri kripë, piper Pastrojmë midhjet nga jashtë duke ia hequr të gjitha fijet e tepërta. I...