Në një enë bëni gati copat e prera të bukës.
Hidhni në një tigan 1 lugë gjelle vaj dhe nxeheni në nxehtësi mesatare. Shtoni copat e bukës dhe skuqini për 5 minuta derisa të marin ngjyrë te artë. Bashkojmë djathin parmixhano me kripë dhe piper dhe e lemë mënjanë.
Në një tas të vogël, përzieni ½ filxhan vaj ulliri dhe hudhër. Me përbërjen e përftuar lyeni të dy anët e patëllxhanit dhe hidhini kripë dhe piper të zi. Përdorni gjysmën tjetër të përbërjes për të lyer fetat e domates në të dy anët.
Nxehtësia e një zgare ose tiganit në zjarr te jetë mesatarisht e lartë, ku do shtroni patëllxhanin dhe lereni 5 minuta në të dy anët derisa të skuqet dhe zbutet me pas vendosini në një pjatë.
Më pas vendosni fetat e domates dhe i nxehni për 3 minuta.
Sipër patëllxhanit shtroni domatet dhe djathin. Gatuajeni për 2 minuta derisa djathi të shkrihet.
Kalojeni në një pjatë për servirje dhe sipër hidhni bukë të thekur, borzilok, kripë dhe piper.
Ju bëftë mirë!